Gesztenyés kifli
4 fő részére
Nehézség:
közepes
hozzávalók
- 25 dkg liszt
- 20 dkg vaj
- 5 dkg porcukor
- 2 tojás sárgája
- kis tejföl
töltelék
- fél kiló gesztenyemassza
- kis tej
- vaníliás cukor
- rum
Elkészítés
A lisztet a vajjal elmorzsoljuk, majd belekeverjük a porcukrot, a tojássárgákat, kis tejföllel nyújtható tésztát gyúrunk. Pihentetjük. 2-3 mm vastagságúra nyújtjuk. Nagy pogácsaszaggatóval vagy pohárral kiszaggatjuk. Töltelék: A gesztenyemasszát kis tejben elkevert vaníliás cukorral és rummal tetszés szerint ízesítünk. A megtöltött lapokból kifliket formálunk, kisütjük és még forrón meghintjük vaníliás porcukorral.
Hozzászólások
Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.
Ehhez a recepthez még senki sem fűzött megjegyzést.