Gesztenyés kifli

4 fő részére

Nehézség:

közepes

Beküldte:

hozzávalók

  • 25 dkg liszt
  • 20 dkg vaj
  • 5 dkg porcukor
  • 2 tojás sárgája
  • kis tejföl

töltelék

  • fél kiló gesztenyemassza
  • kis tej
  • vaníliás cukor
  • rum

Elkészítés

A lisztet a vajjal elmorzsoljuk, majd belekeverjük a porcukrot, a tojássárgákat, kis tejföllel nyújtható tésztát gyúrunk. Pihentetjük. 2-3 mm vastagságúra nyújtjuk. Nagy pogácsaszaggatóval vagy pohárral kiszaggatjuk. Töltelék: A gesztenyemasszát kis tejben elkevert vaníliás cukorral és rummal tetszés szerint ízesítünk. A megtöltött lapokból kifliket formálunk, kisütjük és még forrón meghintjük vaníliás porcukorral.

Hozzászólások

Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.

Ehhez a recepthez még senki sem fűzött megjegyzést.